Inzet wisseldiensten binnen de begroting een utopie?

Vraag: bent u van mening dat de manier waarop uw medewerkers worden ingeroosterd zorgt voor een minimum aan kosten? Is uw ziekteverzuim (en “grijs verzuim”) gedaald door de interventies waarin u flink heeft geïnvesteerd? En hebben software en huidige roostersystemen gezorgd voor een afname in personele kosten voor flexibel personeel?

U bent vermoedelijk (nog steeds?) op zoek naar een roostermethode die de effectiviteit van uw organisatie verhoogt. Een methode die naadloos aansluit bij al in gebruik zijnde systemen, zoals jaarurensystematiek en blokroosters, maar de effectiviteit verhoogt. En – als u heel eerlijk bent – het liefst zonder allerlei leuke apps en snufjes. Wat u zoekt is resultaat. Punt.

De cyclische manier van roosteren van Deelpunt helpt u efficiënter om te gaan met de inzet van diensten. Openstaande diensten worden vanaf nu altijd binnen de begrote formatie en zonder een “verborgen inzet” gevuld. U krijgt in korte tijd een gedegen rooster zonder de inzet van flexibel personeel en dus binnen de grenzen van het personeelsbudget. En met een minimum aan regelwerk.

Geen gaten in de roosters betekent dat de kwaliteit van zorg of dienstverlening is geborgd want de norm aan vaste en ervaren medewerkers is aanwezig. En daarmee verdwijnt eveneens de noodzaak tot uitwisseling van medewerkers. Onze methodiek zorgt dus voor een reductie van kosten voor flexibel personeel en een einde aan het stuwmeer aan verlofuren.

Dat betekent hogere patiënt- of klanttevredenheid, hogere arbeidstevredenheid (*), aantoonbaar lager ziekteverzuim (met hele procenten!) en toename in, bijvoorbeeld, directe zorgtijd en een constant kwaliteitsniveau.

Onze ervaring bewijst dat dit geen utopie is, maar een innovatieve manier van roosteren die snel te introduceren is. Met direct resultaat. Een aanpak die iedereen in een oogwenk begrijpt, en die een fractie kost van wat het u gaat opleveren.

Meer weten? Klik hier om onze brochure te downloaden. Voor meer informatie kunt u ons bellen op 06 1133 0681 of mailen op info@dlpnt.nl.

 

(*) Intermediair.nl. (2013, 10 mei). Verpleegkundige die zelf roostert is tevredener. Geraadpleegd van http://bit.ly/2sg1OrE

Reageer/Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s