Jij bent de baas (over jouw rooster)!

Herken je dit? Schenk je net lekker een glas wijn in, trilt je telefoon. Of je toch wilt komen werken want de afdeling ligt vol en jouw collega heeft zich ziekgemeld. Of je staat op het punt met je vrienden uit te gaan als je wordt gebeld dat er toch een fout is gemaakt en er minder collega’s waren ingeroosterd dan gedacht. En je wilt die passagiers toch niet in de kou laten staan? Wat je ook doet – of je gaat werken of je gewoon de telefoon niet opneemt – je baalt dat je zelfs na alle gewerkte uren nog niet klaar bent…

Daarom ben je op zoek naar een goede balans tussen de tijd die je werkt en je privéleven. Want jij wilt zelf bepalen wanneer je werkt of vrij bent. Voor een langere periode want je wilt ook je sociale leven goed kunnen plannen.

Inmiddels is bekend dat meeroosteren of zelfroosteren grote voordelen kent. Neem, bijvoorbeeld, de zorgsector. Uit een onderzoek uitgevoerd door de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden blijkt dat mensen in deze beroepen die zelf samen hun rooster mogen samenstellen, meer tevreden zijn dan collega’s die dit niet doen.

Meeroosteren is inmiddels een trend, maar helaas nog niet in alle ziekenhuizen of sectoren de norm.

Werken met de manier van roosteren van Deelpunt betekent dat je een rooster maakt voor het hele komende jaar. Zonder dat je er definitief aan vastzit. Je kunt altijd schuiven als jouw geplande dienst onverwacht toch niet zo goed uitkomt.

Dat maakt dat jij en jouw collega’s de regie hebben over hoe diensten en vakanties worden verdeeld. Dus geen centrale roosteraar die alleen werkt volgens protocollen en wettelijke richtlijnen.

Ook het ruilen van diensten bepaal je samen. Zo krijg je invloed op de dagelijkse gang van zaken. En dat betekent meer duidelijkheid en dus balans in je leven, want een vrije dag hebben betekent dan ook écht vrij zijn.

Gebeld worden in je vrije tijd om een dienst op te vangen, is verleden tijd! En er is geen app-groep die je terroriseert.

Zo hoef je nooit meer op het laatste moment opvang voor je kinderen te regelen. Of een avond uitgaan met vrienden moet afzeggen. Dat geeft rust en energie. En dat heeft effect op je motivatie en werkplezier! Je begint fris en relaxt aan jouw volgende dienst.

Meer weten? Link naar de brochure om onze brochure te downloaden. Voor meer informatie kun je ons bellen op 06 1133 0681 of mailen op info@dlpnt.nl.

Reageer/Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s