Krijgerschap

Als er iets is dat moderne leiders moeten doen is het veiligheid en vertrouwen creëren in plaats van de druk verder op te voeren. Zeker nu de wereld in een rap tempo verandert. Minder druk betekent niet dat je moet inleveren op effectiviteit. En het levert zelfs pure winst op gebied van integriteit.

Om stevig te kunnen staan, moet je inzicht hebben in jouw eigen functioneren. Een team of organisatie is zelden een zelfstandige entiteit – in de meeste gevallen is zij een product van degene die voor de troepen staat. Jij dus.

Maar hoe doe je dat? Door alles grondig te analyseren? En dan de controle te pakken? Vergeet het maar.

Reality check; het gaat over moed in plaats van agressie, over verantwoordelijkheid nemen in plaats van schuld uitdelen en over mededogen in plaats van oordelen.

Dat gaat niet vanzelf. Sterker nog; er zijn misschien wel helemaal geen gebaande paden. Je integriteit behouden betekent vaak dat je zelf je weg moet zoeken. Dat je moet opstaan. Dat je ergens voor moet strijden. Leiderschap wordt daardoor krijgerschap.

Eén ding weten wij zeker; de leider van nu heeft geen behoefte aan nog meer kennis. Als leider heb je van tijd tot tijd behoefte aan ruimte. Reflectie. Inzichten die je bijblijven. Dat is geen ‘soft gedoe’; want wie kan een scherpe visie ontwikkelen op wat moet gebeuren in het grote geheel, als je veel te dicht op de korte termijn problemen zit?

Deelpunt geeft je die ruimte. In onze nieuwste aanwinst; Krijgerschap. Het is zo bijzonder, dat we het eigenlijk geen training willen noemen. Of workshop. Exclusief is het wel. We gebruiken een bijzondere locatie op een steenworp afstand van de bewoonde wereld. Lekker eten. Mooie groep van hooguit 10 mensen. Maar zeker geen vingers-in-de-neus-ervaring. We gaan stevig aan het werk.

Maar… meer verklappen we nu nog even niet.

Dat komt later.

De eerstvolgende Krijgerschap bijeenkomst is van 9 tot en met 11 maart 2018.

 

 

Reageer/Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s