Teamontwikkeling en leiderschap

on

Als leiderschap een kwestie van kennis zou zijn, dan was de wereld een stuk simpeler. Meer dan genoeg mensen met een goed stel hersenen. En nog veel meer boeken, trainingen en workshops om die grijze massa te ontwikkelen. Dus niets ligt succes voor leiders van nu in de weg. Toch?

Als er iets is dat moderne leiders moeten doen, is het veiligheid en vertrouwen creëren in plaats van de druk verder op te voeren. En daarvoor heb je geen extra kennis nodig, maar wijsheid.

Effectieve leiders verhogen het rendement van medewerkers. Want goede teams leveren sneller én beter resultaten.

Leiderschap gaat over compassie, niet over oordelen. Over verantwoordelijkheid nemen in plaats van schuld uitdelen. Je moet kunnen voelen wat het effect is wat je doet. En een goede intuïtie hebben, want niemand zit te wachten op rechtlijnigheid en agressie.

147Inhoud

De training Leiderschap en teamontwikkeling zorgt dat je het lef hebt om te doen wat nodig is. Je hebt geen gebrek aan kennis; je weet wel hoe het moet. Die kennis toepassen, is al moeilijker. Dat doe je vaak, maar het levert – als je heel eerlijk bent – slechts soms het resultaat op dat je wilde bereiken.

Om dat resultaat nu wél te bereiken, is deze training opgebouwd rondom 4 centrale thema’s:

 1. Richting en balans
 2. Leiderschapsontwikkeling
 3. Teamontwikkeling
 4. Beïnvloeden

Richting en balans gaat over beginnen bij het begin. Gedrag en resultaat zijn slechts uitkomsten. Daarom werken wij aan de bron; een sterke basis en goede input omdat je structuur en een cultuur wilt hebben die je helpt (in plaats van hindert).

“Voor mij hebben jullie in een korte workshop een enorme ervaring op leiderschapsstijlen gerealiseerd!”

Het onderdeel Leiderschapsontwikkeling is voor jezelf. Wie wil je zijn? Hoe wil jij jouw leiderschap vormgeven? Daarom is er voldoende ‘tijd voor jezelf’ om te bepalen hoe je vanaf nu (wel) het succes gaat boeken dat je voor ogen hebt.

Alleen voor leiders? Zeker niet! Ook als je geen leidinggevende functie hebt, kun je leiderschap tonen. Zo kun je binnen jouw team en met jouw manager of leidinggevende grote stappen maken richting het einddoel.

De resultaten die jouw team levert zijn een direct gevolg van jouw eigen acties.

Daarom besteden we ook veel tijd aan Teamontwikkeling. Dit deel richt zich op het
verhogen van het rendement dat jouw image_00005team levert. Waar gaan wij voor en waar staan wij gaan? Hoe ontwikkel je de taakvolwassenheid? En hoe zorgen we er voor dat ieder zijn eigen beste bijdrage kan leveren?

Beïnvloeden gaat over; hoe neem je mensen mee? Waar geef je toe en waar houdt je jouw poot vriendelijk stijf? En wat is het effect op het resultaat dat jullie samen halen? Jouw invloed reikt veel verder dan je nu beseft. En die kun je op een hele vriendelijke manier vergroten.

Resultaat

Tijdens de training bouw je vanaf de eerste minuut aan jouw persoonlijke plan. Natuurlijk in de context van jouw organisatie of team. In slechts 2 dagen tijd is jouw groei:

 • Helder inzicht in wat er écht in de weg zit;
 • Sterker van start met wat je daar aan kunt doen;
 • Krachtiger zijn in waar je voor staat;
 • Duidelijker focussen op waar je voor gaat;
 • Beter inzicht in jouw gedrag en dat van anderen;
 • Effectiever zijn in de keuzes die jij maakt;

Bovenop die persoonlijke groei, zet je jouw of jullie professionele ontwikkeling natuurlijk ook al in gang. Jullie winst direct na de training zal zijn:

 • Vaardiger in het beïnvloeden naar een resultaat dat jij wilt;
 • Scherper zijn op hoe jij wordt beïnvloed;
 • Slimmer sturen op jouw ontwikkeling;
 • Gerichter inzetten op teamontwikkeling;
 • Vaardiger in win-win samenwerken;
 • Innovatiever omgaan met kansen.

Voor wie

Of je nu (al) een leidinggevende functie hebt of niet, als je het lef hebt om naar jezelf te kijken en aan de van hand van je eigen dilemma’s, irritaties en vraagstukken te onderzoeken hoe je effectiever kunt zijn, dan is deze training geschikt voor jou.

indexBen je met een groep? Geen probleem! Deze training is uitermate geschikt voor groepen die al met elkaar samenwerken. En als je wilt, is de training exclusief voor jouw team of organisatie!

Alles in onze trainingen is er op gericht je positief te prikkelen en uit te dagen. We kietelen meer dan alleen je hersenen; voelen en ervaren zijn voor ons net zo belangrijk als begrijpen.

Daarvoor hebben we veel gave en actieve oefeningen in deze twee dagen gestopt. Maak je geen zorgen over suffe processimulaties of gefilmde rollenspellen; plezier in een veilige omgeving is gegarandeerd.

“Het was een goede training waarin ik als deelnemer heb kunnen voelen en ervaren welke effecten een leiderschapsstijl heeft op (je eigen) gedrag.”

Voor wie niet?

Als je graag keurig in de klas zit, geniet van PowerPoint presentaties, een hand out of cursusboek vol theoretische management-modellen verwacht dan vind je bij ons niet wat je zoekt. Als je bovendien hoopt dat wij braaf oplepelen wat je moet weten, vermoeid raakt door inspirerende locaties en rekent op een smakeloos lunchbuffet; kijk dan gerust verder.

Jouw team als orkest; kakofonie of een symfonie?


Praktische informatie

Groepsgrootte
Wij geloven in de kracht van kleine groepen van 12-15 mensen.

Prijs
Voor individuele deelnemers vragen wij € 1575. Kom je met je hele team of organisatie? Dan bespreken we samen de prijs.

Inschrijven
Om direct een plek te reserveren, kun je gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website www.dlpnt.nl. Bellen of mailen mag ook. Data waarop trainingen zijn geland, vind je op onze website.

De eerstvolgende trainingen Teamontwikkeling en Leiderschap waarvoor jij je kunt inschrijven zijn op:


Meer weten?image_00003

Je kunt ons altijd bellen of mailen. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur via 06 1232 9454. Een e-mail kun je sturen naar info@dlpnt.nl.

 

Reageer/Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s