Team Ontwikkeling

Als we het allemaal toch goed met elkaar konden vinden, dan was de wereld een stuk eenvoudiger. Meer dan genoeg plannen en goede intenties. En nog veel meer boeken, trainingen en goeroes om groepen, teams en organisaties verder te ontwikkelen. Dus niets ligt succes voor iedereen in de weg. Toch..?

Helaas loopt het in de praktijk vaak anders dan we in een planning bedacht hebben. We hebben te maken met druk en manipulatie, in plaats van veiligheid en vertrouwen. We geven anderen de schuld in plaats van zelf verantwoordelijkheid te nemen. Of er is sprake van oordelen en agressie, waar compassie op zijn plaats is.

Om dat te veranderen, heb je niet meer kennis nodig, maar wijsheid.

IS DIT IETS VOOR ONS?

Het zal je daarom ook niet verrassen dat nog nooit iemand ons heeft gevraagd of wij twee fijne dagen vol theoretische lesstof wilden vullen. Ieder team dat wij helpen om de situatie waarin zij zitten te verbeteren, worstelt met:

 • We werken samen als team, maar zijn eigenlijk ‘ los zand’;
 • Wij hebben hart voor de zaak, maar dat geldt niet voor iedereen…
 • We weten wat er van ons wordt verwacht, maar aan ons wordt niet gedacht.

of zoekt naar een oplossing voor:

 • Wij hebben een opdracht, maar geen plan en geen focus;
 • We werken hard, maar behalen niet het gewenste resultaat;
 • We praten veel, maar begrijpen elkaar niet…

 

Direct meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor jouw team? Wij hebben verschillende varianten voor teamcoaching en -training. Maatwerk is mogelijk!
Klik hier om ons een mail te sturen of bel 06 1232 9454 voor een persoonlijk gesprek.

 

WAT LEVERT HET ONS OP?

Jullie hebben natuurlijk genoeg goede ideeën. En waarschijnlijk ook positieve energie om er samen de schouders onder te zetten. Maar beide leiden niet altijd en automatisch tot de gewenste resultaten.

En wat heeft dat voor effect op jullie samenwerking?

Onze 2 dagen teamcoaching helpen jullie. Vanaf de eerste minuut werken we aan jullie gezamenlijke acties. De groei die je al tijdens deze twee dagen bereikt is:

 • Weten waar onze kracht ligt als individu én als team;
 • Duidelijker focussen op waar wij voor gaan;
 • Goede balans tussen individu en team.

Deze tweedaagse bijeenkomst doorbreekt oude patronen en geeft een ‘boost’. Jullie directe winst in deze training zal groot zijn want jullie zullen:

 • Koersvast zijn in de keuzes die wij maken;
 • Effectiever gebruik maken van alle kwaliteiten die wij hebben;
 • Krachtiger samenwerken naar win-win situaties.

 

Meer weten over ervaringen van andere opdrachtgevers? Dat kan! Referenties geven wij op aanvraag. Stuur een mail als van hen wilt horen hoe zij ons waarderen.

 

WAT GAAN WE DOEN?

Om dat resultaat te bereiken, is deze training opgebouwd rondom 4 centrale thema’s:

 1. Teamontwikkeling
 2. Richting en balans
 3. Leiderschapsontwikkeling
 4. Beïnvloeden

Natuurlijk vormt de kern onze gezamenlijke tweedaagse de Teamontwikkeling. Dit deel richt zich op het verhogen van het rendement dat jouw team levert. Waar gaan wij voor en waar staan wij voor als team of organisatie? En hoe zorgen we er voor dat ieder zijn beste bijdrage kan leveren? Hoe bereiken we balans tussen de individuen en de groep? En hoe groeien wij als groep naar wat wij écht willen bereiken?

“De resultaten die jouw team levert zijn een direct gevolg van jouw eigen acties.”

Richting en balans gaat over beginnen bij het begin. Gedrag en resultaat zijn uitkomsten. Daarom werken wij aan de bron; een sterke basis (hoe hebben we het geregeld) en goede input (hoe gaan we met elkaar om). Hebben wij een structuur en een cultuur die ons helpt in plaats van hindert? Hebben wij een goed gekalibreerd kompas richting ons einddoel? En zijn onze acties effectief?

“Jouw team is een orkest! En jullie bepalen wat je bent; kakofonie of symfonie?”

Het onderdeel Leiderschapsontwikkeling is voor jezelf. Ook als je geen leidinggevende functie hebt, kun je leiderschap tonen. Daarom is er tijdens deze 2 dagen ook voldoende ‘tijd voor jezelf’ om te bepalen hoe je vanaf nu (wel) het succes gaat boeken dat je voor jouw team voor ogen hebt.

Wie ben je en wie wil je zijn? Welke waarden heb ik? Welke waarden hebben andere mensen in het team en helpen die of hinderen die? Welke stappen kan ik nemen om met mijn team en leidinggevende ons doel te bereiken?

“Het was een goede training waarbij ik als deelnemer heb kunnen voelen en ervaren welke effecten een (leiderschap)stijl heeft op (je eigen) gedrag!”

Beïnvloeden gaat over jouw invloed, en die reikt veel verder dan je nu beseft. Invloed die je op een hele vriendelijke manier zelfs vergroot. Met respect voor de overtuigingen en wensen van jezelf én voor anderen toch de effectiviteit van acties en gedrag verbeteren.

Hoe neem je mensen mee? Waar geef je toe en waar houd je jouw poot vriendelijk stijf? En wat is het effect op het resultaat dat jullie samen halen?

 

Heb je interesse in onze coaching/training, maar wil je graag overleggen over de effectiviteit van de inhoud? Dat begrijpen we! Bel ons gerust op 06 1232 9454.

BIJSLUITER (VOOR WIE NIET)!

Onze trainingen worden erg gewaardeerd vanwege onze originele en energieke benadering. Echter, een ‘waarschuwing’ is wel op zijn plaats. Als je namelijk graag keurig in een klas zit, geniet van PowerPoint presentaties, een hand-out of cursusboek vol theoretische managementmodellen verwacht, dan vind je bij ons niet wat je zoekt.

Leren is niet slechts een cognitief proces. Daarom kietelen wij meer dan alleen je hersenen; voelen en ervaren zijn volgens ons net zo belangrijk als begrijpen. Geen soft gedoe, maar glashelder. Alles is er op gericht je positief te prikkelen en uit te dagen.

Vergeet het oplepelen van wat WIJ belangrijk vinden; alles draait om wat JIJ wilt leren.

Daarom hebben we veel gave en actieve werkvormen in de trainingen en coaching gestopt. En maak je geen zorgen over suffe processimulaties of gefilmde rollenspellen – daar doen we niet aan. Veel plezier in een veilige omgeving is gegarandeerd.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Groepsgrootte

Wij geloven in de kracht van kleine groepen van 15-20 mensen. Is jouw team of groep groter? Daar komen we in goed overleg wel uit.

Prijs

Voor groepen van 12 of meer deelnemers is de prijs €350 per persoon per dag exclusief 21% BTW. Bij groepen met minder dan 12 deelnemers is de prijs €700 per persoon per dag. Het minimum aantal deelnemers is 6.

Locatie

Wij maken bij voorkeur gebruik van externe locaties omdat iedereen dan ook echt ‘weg’ is uit de dagelijkse activiteiten. Indien u nadrukkelijk prijs stelt op een in company traject, is dit uiteraard bespreekbaar.

Inbegrepen

Bij de training of het coaching traject zijn alle materialen die je tijdens de dagen nodig hebt en de externe locatie, inbegrepen. Omdat wij geloven dat goed eten belangrijk is en slechte koffie/thee strafbaar zou moeten zijn, regelen wij alle versnaperingen inclusief lunch.

Heb je een allergie? Dan kan je dit bij jouw inschrijving opgeven zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Meer weten?

Je kunt ons natuurlijk altijd bellen, sms’en, WhatsApp’en (Marc 0612329454 en Emma 0611330681) of mailen (info@dlpnt.nl). Als je ons volgt op Twitter of Facebook, kan je ook gebruik maken van een DM of Messenger.

Algemene Voorwaarden

Voor onze trainingen hanteren wij eenvoudige algemene voorwaarden: wij gaan uit van wederzijds vertrouwen en voor elke uitdaging vinden we gezamenlijk een oplossing op basis van gezond boerenverstand.

 

Reageer/Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s